Framboos

framboosNederlandse Naam: Framboos
Wetenschappelijke Naam: Rubus idaeus

Oorspronkelijke vindplaats:  Heel Europa

Beschrijving: Inheemse heester die stengels tot 2 meter lang kan maken. Alleen de tweejarige stengels dragen vruchten waarna ze afsterven.

Bloeitijd: Vanaf april t/m september

Verzorging: Opbinden en dode takken er uit snoeien.

Ziektes en Plagen:

Oogsten: Vanaf april t/m september

Vermeerderen:

Bewaren: Tot 3 dagen in de koelkast, los van elkaar invriezen of inmaken

Soorten:

  • Rode Framboos
  • Gele Framboos

Medische Toepassingen:

  • Vochtafdrijvend
  • reuma
  • jicht

Voedingsmiddel

Voedingswaarde per 100 gram:

  • Calorieën – 67 kcal
  • Energie – 282 kJ
  • Eiwitten – 1.2 g
  • Vet – 0.5 g
  • Koolhydraten – 14,3 g

 

Recepten

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Eten en Drinken | GEOmotion
  2. GEOlinks » Blog Archive » Fruit

Laat een reactie achter