counter on tumblr
123

images-1

Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.

Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Unknown Peren schillen, ontdoen van klokhuis en eventueel in stukken snijden. In pot doen en met de aangegeven suiker inmaken.

Suikeroplossing: 250-400 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Mirabellen

Mirabellen halveren, pitten verwijderen en slechte plekken ook.  Vruchten koken met de suiker. Nadat het geheel enkele malen omhoog gekomen is van het vuur afhalen en af laten koelen. Compote in glazen doen en inmaken.

Suikeroplossing: 500 gram suiker op 3 kg mirabellen.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Mirabellen

Pluk de mirabellen als ze hardgeel zijn. Even in kokend water onderdompelen en vervolgens in de potten doen.

Suikeroplossing: 400-500 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsen

Rijpe en overrijpe pruimen ontpitten en voorkoken met de suikeroplossing. Nadat de vruchtenmassa enkele keren omhoog gekomen is in potten doen en inmaken.

 

Suikeroplossing: 500 gram op 1/8 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsenNiet al te rijpe vruchten in vieren delen en in potten doen. Vullen met suikeroplossing en wecken.

 

Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Lijsterbessen Wecken

lijsterbesRijpe bessen goed wassen, steel en kelk er af knippen en voorkoken met suikeroplossing. Dat wil zeggen de bessen in een pan doen met  suiker en water, aan de kook brengen en de vruchtenmassa een keer laten opkomen. Vervolgens af laten koelen en in de potten doen. Hierna inmaken.

Verhouding suikerwater: 500-750 gram suiker op 1 KG lijsterbes en 1/8 liter water.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 80º C.