counter on tumblr
123

Unknown Peren schillen, ontdoen van klokhuis en eventueel in stukken snijden. In pot doen en met de aangegeven suiker inmaken.

Suikeroplossing: 250-400 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Mirabellen

Mirabellen halveren, pitten verwijderen en slechte plekken ook.  Vruchten koken met de suiker. Nadat het geheel enkele malen omhoog gekomen is van het vuur afhalen en af laten koelen. Compote in glazen doen en inmaken.

Suikeroplossing: 500 gram suiker op 3 kg mirabellen.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Mirabellen

Pluk de mirabellen als ze hardgeel zijn. Even in kokend water onderdompelen en vervolgens in de potten doen.

Suikeroplossing: 400-500 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsen

Rijpe en overrijpe pruimen ontpitten en voorkoken met de suikeroplossing. Nadat de vruchtenmassa enkele keren omhoog gekomen is in potten doen en inmaken.

 

Suikeroplossing: 500 gram op 1/8 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsenNiet al te rijpe vruchten in vieren delen en in potten doen. Vullen met suikeroplossing en wecken.

 

Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kweepeerKweeperen schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen. Meteen in een kom water met zout en enkele druppels citroensap leggen.

Blancheren voor witte kweeperen of langzaam koken in water met beetje suiker voor rode kweeperen.

In potten doen, vullen met suikeroplossing en wecken.

 

Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 80º C

Perziken

images-1

Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.

Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

This post is tagged as