Geen afbeelding

Kersen compote

augustus 29, 2014 admin 0

Rijpe, maar ook overrijpe en gebarsten maar nog niet rottende kersen ontpitten en in een grote pan doen. Suiker toevoegen volgens schema. Blijven roeren en […]

Geen afbeelding

Kersen

augustus 29, 2014 admin 0

Kersen schoonmaken en van hun stengels ontdoen. Zo strak mogelijk in potten inleggen en overgieten met suikeroplossing vervolgens wecken. Suikeroplossing: Zoete kersen: 300 gram suiker […]

Geen afbeelding

Kastanjes wecken methode 2.

augustus 29, 2014 admin 0

De kastanjes ontdoen van hun schil en huid zoals bij methode 1 vermeld staat. Vervolgens in potten doen en overgieten met de suikeroplossing. Suikeroplossing: 600 […]

Geen afbeelding

Ananas Wecken

augustus 23, 2014 admin 0

Ananas schillen, halveren en hart verwijderen. In kleine stukjes snijden en in weckpot doen. Overgieten met suikeroplossing. Verhouding suikerwater: 300 gram suiker op 1 liter water […]

Geen afbeelding

Appels wecken

augustus 23, 2014 admin 0

Appels schillen en klokhuis verwijderen. In vieren delen en meteen in koud water leggen waar enkele druppels citroensap aan toegevoegd zijn. Daarna in weckpotten doen […]

Geen afbeelding

Groene amandelen wecken

augustus 23, 2014 admin 0

Amandelen meerdere keren met een naald doorsteken. In kokend water leggen en enkele keren omhoog laten komen. Vervolgens overgieten met suikeroplossing en wecken. Verhouding suikerwater: 750 […]

Geen afbeelding

Abrikozen wecken

augustus 23, 2014 admin 0

Abrikozen schillen, halveren  ontpitten en in de pot leggen. Overgieten met suikerwater en inmaken. Verhouding suikerwater: 500 gram suiker op 1 liter water Verhittingsduur: 30 […]

Geen afbeelding

Onze eigen koffieplant

augustus 21, 2014 admin 0

Onze koffieplant (Coffea Arabica Linnaeus) hebben we een beetje moeten helpen. We hopen natuurlijk dat deze plant goed gaat groeien. Over een paar jaar onze […]