Aardbeien wecken | Kruid en Fruit
123

images-1

Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.

Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Unknown Peren schillen, ontdoen van klokhuis en eventueel in stukken snijden. In pot doen en met de aangegeven suiker inmaken.

Suikeroplossing: 250-400 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Mirabellen

Mirabellen halveren, pitten verwijderen en slechte plekken ook.  Vruchten koken met de suiker. Nadat het geheel enkele malen omhoog gekomen is van het vuur afhalen en af laten koelen. Compote in glazen doen en inmaken.

Suikeroplossing: 500 gram suiker op 3 kg mirabellen.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Mirabellen

Pluk de mirabellen als ze hardgeel zijn. Even in kokend water onderdompelen en vervolgens in de potten doen.

Suikeroplossing: 400-500 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsen

Rijpe en overrijpe pruimen ontpitten en voorkoken met de suikeroplossing. Nadat de vruchtenmassa enkele keren omhoog gekomen is in potten doen en inmaken.

 

Suikeroplossing: 500 gram op 1/8 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsenNiet al te rijpe vruchten in vieren delen en in potten doen. Vullen met suikeroplossing en wecken.

 

Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Aardbeien wecken

imagesMeer weten over de aardbei? Klik dan hier.

De aardbeien moeten rijp, maar niet overrijp zijn. ‘s morgenvroeg plukken nadat de dauw weg is. Plukken is eigenlijk een verkeerd woord aangezien ze met een schaar losgeknipt dienen te worden. Vruchten met een draaiende beweging van de steel afhalen, niet trekken! Aardbeien wassen en kort blancheren, dat wil zeggen gedurende een halve minuut onderdompelen  in kokend water. Afgieten en met lauw water afspoelen. Vervolgens de aardbeien voorzichtig in de weckpotten inleggen. Hierna de pot afvullen met suikerwater.

Verhouding suikerwater: 300 gram suiker op 1 liter water.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90ºC.

This post is tagged as