counter on tumblr
123

images-1

Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.

Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Unknown Peren schillen, ontdoen van klokhuis en eventueel in stukken snijden. In pot doen en met de aangegeven suiker inmaken.

Suikeroplossing: 250-400 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Mirabellen

Mirabellen halveren, pitten verwijderen en slechte plekken ook.  Vruchten koken met de suiker. Nadat het geheel enkele malen omhoog gekomen is van het vuur afhalen en af laten koelen. Compote in glazen doen en inmaken.

Suikeroplossing: 500 gram suiker op 3 kg mirabellen.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Mirabellen

Pluk de mirabellen als ze hardgeel zijn. Even in kokend water onderdompelen en vervolgens in de potten doen.

Suikeroplossing: 400-500 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsen

Rijpe en overrijpe pruimen ontpitten en voorkoken met de suikeroplossing. Nadat de vruchtenmassa enkele keren omhoog gekomen is in potten doen en inmaken.

 

Suikeroplossing: 500 gram op 1/8 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsenNiet al te rijpe vruchten in vieren delen en in potten doen. Vullen met suikeroplossing en wecken.

 

Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Appels wecken

images-1Appels schillen en klokhuis verwijderen. In vieren delen en meteen in koud water leggen waar enkele druppels citroensap aan toegevoegd zijn. Daarna in weckpotten doen en suikeroplossing toevoegen. Vervolgens wecken.

 

Verhouding suikerwater: 

300-400 gram suiker op 1 liter water voor zoete appels

500-600 gram suiker op 1 liter water voor zure appels

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C.

This post is tagged as