counter on tumblr
123

Met een beetje schoolbord verf kun je deze leuke kruidenpotjes maken voor in het keukenraam. Terracotta potjes zijn bij elk tuincentrum te koop voor weinig geld. Schoolbordverf is o.a. te koop bij de doe het zelf zaak en ook de hema verkoopt kleine potjes. Beschilder de potjes met de schoolbordverf en laat goed drogen. Drie laagjes verf is meestal genoeg om het mooi dekkend te krijgen. De plantjes kun je natuurlijk zelf opkweken in de potjes en met bordkrijt schrijf je op de potjes wat er in zit.

 

 

 

Zaden opkweken kan heel eenvoudig in transparante bakken. Deze bakken kun je voor weinig geld kopen bij o.a. de hema. Plastic bekertjes met potgrond of misschien zelfs wel stekgrond vullen. Zaden er in doen en de aarde bevochtigen met een plantenspuit. Wil je dat overtollig water de bekertjes kan verlaten moet je voor het zaaien even wat gaatjes in de bodem prikken. Sluit de bakken met de deksel en zet in de tuin op een zonnig plekje neer. Afhankelijk van de zaden begint het kiemproces binnen enkele dagen tot enkele weken.

 

Bekertjes als plantenpotjes

SAM_5432 SAM_5431

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je net als ons veel plantjes op wilt kweken, maar niet zoveel uit wilt geven bieden plastic bekertjes een oplossing. Met een watervaste stift schrijf je op de bekertjes wat je er in stopt en in de bodem prik je wat gaatjes en je plantenpotjes zijn klaar voor gebruik…

This post is tagged as