counter on tumblr
123

Nederlandse naam: Zwarte Zapote
Wetenschappelijke naam: Diospyros digyna
Herkomst: Australie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 0 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Dadelpalm
Wetenschappelijke naam: Phoenix dactylifera
Herkomst: Zuidwest-Azie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > -8 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Roze dwergbanaan
Wetenschappelijke naam: Musa velutina
Herkomst: India
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Maqui
Wetenschappelijke naam: Aristotelia chinensis
Herkomst: Chili
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar, sap, jam, wijn

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Naranjilla of Lulo
Wetenschappelijke naam: Solanum quitoense
Herkomst: Noordwesten van Zuid-Amerika
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, handfruit of als sapje

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Bergpapaja
Wetenschappelijke naam: Carica pubescent
Herkomst: Andes
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, zurig

Ingezaaid: 22-02-2019

Blauwe bosbes

blauwe bosbesNederlandse naam: Blauwe bosbes

Latijnse naam: Vaccinium myrtillus

Oorspronkelijke vindplaats: Schaduwrijke bossen/veengrond

Beschrijving: Struik van ongeveer 50 cm hoog, opvallende blauwe bessen

Bloeitijd: Mei-Juni

Verzorging: 

Ziektes & plagen: 

Oogsten: Wanneer bessen rijp zijn.

Vermeerderen: Zaaien, stekken

Bewaren: In oven drogen

Medische Toepassingen:

tegen diarree

Kruidengeneeskunde

Keuken: Wecken, Jam van maken, Sap van maken, heerlijk in yoghurt