counter on tumblr
123

Nederlandse naam: Zwarte Zapote
Wetenschappelijke naam: Diospyros digyna
Herkomst: Australie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 0 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Dadelpalm
Wetenschappelijke naam: Phoenix dactylifera
Herkomst: Zuidwest-Azie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > -8 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Roze dwergbanaan
Wetenschappelijke naam: Musa velutina
Herkomst: India
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Maqui
Wetenschappelijke naam: Aristotelia chinensis
Herkomst: Chili
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar, sap, jam, wijn

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Naranjilla of Lulo
Wetenschappelijke naam: Solanum quitoense
Herkomst: Noordwesten van Zuid-Amerika
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, handfruit of als sapje

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Bergpapaja
Wetenschappelijke naam: Carica pubescent
Herkomst: Andes
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, zurig

Ingezaaid: 22-02-2019

Boksdoorn


Goji besNederlandse naam: 
Goji Bes of Boksdoorn

Latijnse naam: Lycium barbarum

Oorspronkelijke vindplaats: China

Beschrijving: Verwilderde plant die inmiddels overal in Europa voorkomt langs rivieren en duinen. Komt uit de nachtschade familie, bessen zijn echter eetbaar!

Bloeitijd: 

Verzorging: 

Ziektes & plagen: 

Oogsten: Rijpe vruchten

Vermeerderen: Stecken of zaaien

Bewaren: wecken, ontsappen, jam van maken, invriezen,  drogen

Medische Toepassingen:

Keuken: Vruchten worden gegeten, jam, sap. Wordt gezien als superfood, maar pas op. Teveel bessen eten is schadelijk voor je gezondheid, dus maximaal een handje per dag…