counter on tumblr
123

Nederlandse naam: Zwarte Zapote
Wetenschappelijke naam: Diospyros digyna
Herkomst: Australie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 0 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Dadelpalm
Wetenschappelijke naam: Phoenix dactylifera
Herkomst: Zuidwest-Azie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > -8 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Roze dwergbanaan
Wetenschappelijke naam: Musa velutina
Herkomst: India
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Maqui
Wetenschappelijke naam: Aristotelia chinensis
Herkomst: Chili
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar, sap, jam, wijn

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Naranjilla of Lulo
Wetenschappelijke naam: Solanum quitoense
Herkomst: Noordwesten van Zuid-Amerika
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, handfruit of als sapje

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Bergpapaja
Wetenschappelijke naam: Carica pubescent
Herkomst: Andes
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, zurig

Ingezaaid: 22-02-2019

Framboos

framboosNederlandse Naam: Framboos
Wetenschappelijke Naam: Rubus idaeus

Oorspronkelijke vindplaats:  Heel Europa

Beschrijving: Inheemse heester die stengels tot 2 meter lang kan maken. Alleen de tweejarige stengels dragen vruchten waarna ze afsterven.

Bloeitijd: Vanaf april t/m september

Verzorging: Opbinden en dode takken er uit snoeien.

Ziektes en Plagen:

Oogsten: Vanaf april t/m september

Vermeerderen:

  • Wortelstek
  • Zomerstek
  • Zaad

Bewaren: Tot 3 dagen in de koelkast, los van elkaar invriezen of inmaken

Soorten:

  • Rode Framboos
  • Gele Framboos

Medische Toepassingen:

  • Vochtafdrijvend
  • reuma
  • jicht

Voedingsmiddel

Voedingswaarde per 100 gram:

  • Calorieën – 67 kcal
  • Energie – 282 kJ
  • Eiwitten – 1.2 g
  • Vet – 0.5 g
  • Koolhydraten – 14,3 g

 

Recepten

This post is tagged as