Over Ons

tuinCorina Brouwers en Arjan van den Bosch bloggen vanuit de tuin. Het is een bijzondere tuin, want deze wordt al sinds 1998 ingericht als eetbare tuin. Behalve prettig toeven en een oase van flora en fauna kan ook bijna alles uit de tuin worden gegeten. En wat niet gegeten wordt, wordt hergebruikt. Een echt ‘urban farming‘ project dus. Duurzaam, gezond en C2C. Over activiteiten in en rond de tuin houden we een journaal bij.

Deze website is in 2000 ontstaan uit het project ‘de eetbare tuin’ van GEOlution. Het doel van dit project was het stimuleren van het aanleggen van een moestuin in de eigen achtertuin of op het balkon zodat de mens in de 21e eeuw weer in contact komt met de natuur en weet wat die eet! Maar ook het aanleggen van stadstuinen op braakliggende stukken grond of vrijkomende terreinen binnen de bebouwde kom van een stad!

En als je dan toch zo’n doel hebt, moet je natuurlijk wel met je eigen tuin beginnen. Alle ervaringen die wij opdoen in onze eigen tuin delen we op deze site, maar ook geven we informatie over kruiden, groente en fruit in het algemeen. Daarnaast plaatsen we leuke tuinideetjes, handige feitjes en weetjes op deze site.

We hopen zo een leuke informatieve website te creëren voor de Urban Farmers onder ons…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie