Perziken
Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.
Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water
Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.
Mirabellen halveren, pitten verwijderen en slechte plekken ook. Vruchten koken met de suiker. Nadat het geheel enkele malen omhoog gekomen is van het vuur afhalen en af laten koelen. Compote in glazen doen en inmaken.
Suikeroplossing: 500 gram suiker op 3 kg mirabellen.
Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C
Kweeperen schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen. Meteen in een kom water met zout en enkele druppels citroensap leggen.
Blancheren voor witte kweeperen of langzaam koken in water met beetje suiker voor rode kweeperen.
In potten doen, vullen met suikeroplossing en wecken.
Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water
Verhittingsduur: 30 minuten bij 80º C
Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.
Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water
Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.