counter on tumblr
123

Nederlandse naam: Zwarte Zapote
Wetenschappelijke naam: Diospyros digyna
Herkomst: Australie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 0 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Dadelpalm
Wetenschappelijke naam: Phoenix dactylifera
Herkomst: Zuidwest-Azie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > -8 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Roze dwergbanaan
Wetenschappelijke naam: Musa velutina
Herkomst: India
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Maqui
Wetenschappelijke naam: Aristotelia chinensis
Herkomst: Chili
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar, sap, jam, wijn

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Naranjilla of Lulo
Wetenschappelijke naam: Solanum quitoense
Herkomst: Noordwesten van Zuid-Amerika
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, handfruit of als sapje

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Bergpapaja
Wetenschappelijke naam: Carica pubescent
Herkomst: Andes
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, zurig

Ingezaaid: 22-02-2019

Sharon fruit

sharonNederlandse Naam: Sharon fruit

Wetenschappelijke Naam: Diospyros kaki

Oorspronkelijke vindplaats:  

Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan

Beschrijving:

Het is een tot 15 m hoge, bladverliezende boom met een afgeronde, open kruin.

Verzorging:

Pas na enkele jaren vormen zich vruchten op de takken van het vorige seizoen.

Oogsten:

November voor de eerste vorst intreed, vruchten goed na laten rijpen.

Vermeerderen:

  • Zaaien (pit) na eerst geweekt te hebben in water gedurende 48 uur
  • enten

Sharon-Fruit_02Gezondheid:

  • vitamine C
  • beta-caroteen (Vitamine A)
  • suikers
  • men zegt dat het vruchtvlees goed is om leukemie te bestrijden

Bewaren:

Lang te bewaren in huis aangezien ze goed moeten narijpen. Ook geschikt om jam van te maken!

Recepten

This post is tagged as