Sharon fruit

sharonNederlandse Naam: Sharon fruit

Wetenschappelijke Naam: Diospyros kaki

Oorspronkelijke vindplaats:  

Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan

Beschrijving:

Het is een tot 15 m hoge, bladverliezende boom met een afgeronde, open kruin.

Verzorging:

Pas na enkele jaren vormen zich vruchten op de takken van het vorige seizoen.

Oogsten:

November voor de eerste vorst intreed, vruchten goed na laten rijpen.

Vermeerderen:

  • Zaaien (pit) na eerst geweekt te hebben in water gedurende 48 uur
  • enten

Sharon-Fruit_02Gezondheid:

  • vitamine C
  • beta-caroteen (Vitamine A)
  • suikers
  • men zegt dat het vruchtvlees goed is om leukemie te bestrijden

Bewaren:

Lang te bewaren in huis aangezien ze goed moeten narijpen. Ook geschikt om jam van te maken!

Recepten

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter