counter on tumblr
123

images-1

Perziken schillen, eventueel pit verwijderen. In pot doen met suikeroplossing.

Suikeroplossing: 300-500 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Unknown Peren schillen, ontdoen van klokhuis en eventueel in stukken snijden. In pot doen en met de aangegeven suiker inmaken.

Suikeroplossing: 250-400 gram suiker per liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90° C.

Mirabellen

Mirabellen halveren, pitten verwijderen en slechte plekken ook.  Vruchten koken met de suiker. Nadat het geheel enkele malen omhoog gekomen is van het vuur afhalen en af laten koelen. Compote in glazen doen en inmaken.

Suikeroplossing: 500 gram suiker op 3 kg mirabellen.

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Mirabellen

Pluk de mirabellen als ze hardgeel zijn. Even in kokend water onderdompelen en vervolgens in de potten doen.

Suikeroplossing: 400-500 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsen

Rijpe en overrijpe pruimen ontpitten en voorkoken met de suikeroplossing. Nadat de vruchtenmassa enkele keren omhoog gekomen is in potten doen en inmaken.

 

Suikeroplossing: 500 gram op 1/8 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

kwetsenNiet al te rijpe vruchten in vieren delen en in potten doen. Vullen met suikeroplossing en wecken.

 

Suikeroplossing: 500-600 gram op 1 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 90º C

Vossebessen Wecken

vaccinium_vitis_idaea_bessenVossebessen wassen en in de pan langzaam aan de kook brengen met de suiker en het water. Een keer op laten komen en vervolgens af laten koelen. In potten doen en wecken.

Verhouding suikerwater: 500-750 g suiker op 1 kg bessen mengen met 1/8 liter water

Verhittingsduur: 30 minuten bij 80º C.

This post is tagged as