Wecken of inmaken is een manier om levensmiddelen te conserveren. Dat wil zeggen dat etenswaren in glazen potten gedaan en verhit worden waardoor je het langer kunt bewaren. Tegenwoordig kun je tweedehands goed aan oude weckketels komen die prima werken, maar je kunt ook een automatische inmaakketel kopen.
Wat heb je nodig voor wecken:
- Glazen potten met deksels
- Rubberen ringen
- Klemmetjes
- Etiketten
- Weckketel
- Thermometer
- Bodemrooster
- Vultrechter
- Glastang
Wat kun je allemaal wecken?
Heel veel eten kun je wecken, hieronder een overzicht en hoewel deze nog niet volledig is geeft het wel een goed beeld van wat allemaal mogelijk is.
Bessen | Fruit | Groentes |
[…] want na het plukken is fruit maar beperkt houdbaar. Door je eigen oogst in te vriezen of te wecken kun je een mooie wintervoorraad opbouwen. Heb je een kleine beurs, dan kun je op de markt de […]