weckpotten-verzamelingWecken of inmaken is een manier om levensmiddelen te conserveren. Dat wil zeggen dat etenswaren in glazen potten gedaan en verhit worden waardoor je het langer kunt bewaren. Tegenwoordig kun je tweedehands goed aan oude weckketels komen die prima werken, maar je kunt ook een automatische inmaakketel kopen.

Wat heb je nodig voor wecken:

  • Glazen potten met deksels
  • Rubberen ringen
  • Klemmetjes
  • Etiketten
  • Weckketel
  • Thermometer
  • Bodemrooster
  • Vultrechter
  • Glastang

Wat kun je allemaal wecken?

Heel veel eten kun je wecken, hieronder een overzicht en hoewel deze nog niet volledig is geeft het wel een goed beeld van wat allemaal mogelijk is.

Bessen Fruit Groentes

 

Please follow and like us:

One thought on “Wecken”

Geef een reactie

Explore More

Frambozen Wecken

Meer weten over de framboos, klik hier. Frambozen voorzichtig wassen onder stromend water, vervolgens in potten doen en suikeroplossing toevoegen. Verhouding suikerwater: 500 gram suiker op 1 liter water Verhittingsduur:

Kersen

Kersen schoonmaken en van hun stengels ontdoen. Zo strak mogelijk in potten inleggen en overgieten met suikeroplossing vervolgens wecken. Suikeroplossing: Zoete kersen: 300 gram suiker op 1 liter water Zure

Appels wecken

Appels schillen en klokhuis verwijderen. In vieren delen en meteen in koud water leggen waar enkele druppels citroensap aan toegevoegd zijn. Daarna in weckpotten doen en suikeroplossing toevoegen. Vervolgens wecken.