counter on tumblr
123

Nederlandse naam: Zwarte Zapote
Wetenschappelijke naam: Diospyros digyna
Herkomst: Australie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 0 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Dadelpalm
Wetenschappelijke naam: Phoenix dactylifera
Herkomst: Zuidwest-Azie
Standplaats: Zon
Temperatuur: > -8 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Roze dwergbanaan
Wetenschappelijke naam: Musa velutina
Herkomst: India
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Maqui
Wetenschappelijke naam: Aristotelia chinensis
Herkomst: Chili
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > -5 graden
Vrucht: Eetbaar, sap, jam, wijn

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Naranjilla of Lulo
Wetenschappelijke naam: Solanum quitoense
Herkomst: Noordwesten van Zuid-Amerika
Standplaats: Halfzon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, handfruit of als sapje

Ingezaaid: 22-02-2019

Nederlandse naam: Bergpapaja
Wetenschappelijke naam: Carica pubescent
Herkomst: Andes
Standplaats: Zon
Temperatuur: > 5 graden
Vrucht: Eetbaar, zurig

Ingezaaid: 22-02-2019

Zwarte bes

Zwarte besNederlandse naam:  Zwarte bes

Latijnse naam: Ribes nigrum

Oorspronkelijke vindplaats: Eurazie

Beschrijving: Struik die wel 2 meter hoog kan worden. Bloemen groenachtig van kleur, bessen bruinzwart van kleur.

Bloeitijd: April-Mei

Verzorging: 

Ziektes & plagen: 

Oogsten: De bladeren in juni verzamelen, drogen in de lucht. Bessen plukken wanneer ze rijp zijn.

Vermeerderen:

Zaaien, stekken

Bewaren: Gedroogde bladeren donker bewaren. Sap maken van de bessen of siroop/jam.

Medische Toepassingen:

Reuma, jicht, verkoudheid, gebrek aan eetlust, maag en darmklachten.

Kruidengeneeskunde

Keuken:

Sap van maken of jam van maken.